Kot of studentenhuis?

blank-notepad-5-1418127-mMiljoenen studenten hebben elk jaar een enorm dilemma – waarvoor te kiezen: het leven in een studentenhuis of misschien op kot? Beide opties hebben hun voor- en nadelen en beide lijken even interessant te zijn. Helaas kunnen we niet voor twee kiezen… Het leven op kot geeft ons een soort van onafhankelijkheid. We leven dan min of meer alleen, iedereen kan ons bezoeken en theoretisch niets is verboden.

Aan de andere kant gaat het leven op kot gepaard met veel nieuwe plichten die iets moeilijk voor jonge mensen kunnen blijken. Op kot hebben we toch niet met een onderhoudsbedrijf te maken, zoals het in studentenhuizen is. Niemand zal daar onze kamer schoonmaken of zich voor iets zorgen. Op kot moeten dus alles zelf of met kamergenoten doen. Hier bedoel zelfs kwesties zoals tuinonderhoud of zorgen voor het strooizout voor het huis.

Natuurlijk niet alle kotten zijn van een tuin voorzien maar sommige wel en dan kan de eigenaar van de kot een soort van een tuinonderhoud van ons verwachten. Zo is het ook met het strooizout – sommige eigenaren van kotten verwachten dat studenten het zout in de winter zullen strooien. Daarentegen is de kwestie van schoonmaak altijd op dezelfde manier opgelost – dat moeten studenten zelf doen. En de kot moet altijd min of meer schoon blijven zodat we geen problemen met de eigenaar zullen hebben.

Hij kan ons toch zonder waarschuwing bezoeken om te kijken of er alles in orde in het huis is. Daarom is het misschien soms een beter idee om voor een studentenhuis te kiezen. Daar kunnen we rustig leven, zonder dat we zelf moeten schoonmaken, zout strooien enzovoort. Vandaag de dag zijn studentenhuizen gelukkig niet zo duur zoals het in het verleden was. Zonder problemen kunnen we ook een studentenhuis met mooie kamers, modern interieur en meubels van de goede kwaliteit vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *