Categoriearchief: Business

Het werk van een installateur

power-up-955961-mSinds twintig jaar ben ik installateur. Toen ik twintig jaar oud was begon ik in een kleine bakkerij in mijn dorp te werken. Ik was dus geschoolde bakker. Door verschillende gebeurtenissen in mijn leven besloot ik om me om te scholen.

Ik ben toen ook verhuisd naar een grotere stad die veel meer werkgelegenheid aanbood. Daar werd ik ook erkend installateur. En dat bleef ook de baan van mijn hele leven. Ik houd me dus bezig met algemene elektriciteitswerken in de stad waar ik woon.

Lees verder

Opening van een restaurant

seafood-1-1144236-mVele mensen dromen ervan een eigen restaurant te openen. Ze denken dat het heel makkelijk is omdat alle mensen van smakelijke gerechten houden. Maar in de werkelijkheid is het wat moeilijker dan alle mensen denken. Je moet niet alleen een specialist zijn in de keuken maar ook verstand hebben van verschillende andere dingen.

Je moet dus veel verstand hebben van boekhouding, management en business in het algemeen. Dat klinkt wat moeilijker nu, niet waar? Maar toch is het niet ondoenbaar. Wat je eigenlijk moet doen bij zo’n grote onderneming is een goede businessplan op te stellen.

Lees verder

Een idee voor een business

mopp-flat-40cm-1024423-mSommige mensen hebben verschillende ideeën van een business. Vele ervan zijn echt origineel maar toch hebben de eigenaars niet zo goede resultaten als ze hebben verwacht. Waarom zijn vele ideeën een grote teleurstelling? Volgens mij ligt het probleem aan de te grote originaliteit. Ik heb een zin die mijn moeder steeds herhaalde goed onthouden. Mijn moeder zei namelijk voortdurend dat de meest simpele ideeën het best zijn. En daar zit er veel waarheid in.

Ik heb het dus ook in mijn volwassen leven gebruikt. Ik wilde altijd een eigen bedrijf hebben. Ik had er hekel aan afhankelijk van de stemming van mijn baas te zijn. Ik wilde verantwoordelijk voor mezelf zijn maar wist nog niet wat voor bedrijf ik eigenlijk wilde. Op een dag kwam ik op een geweldige idee. Ik was toen aan het eten op mijn bureau en keek om me heen – ik bemerkte toen dat mijn kantoor heel vies was. Ik kon het niet geloven dat zo’n groot bedrijf geen algemene schoonmaak bezorgt! En daar kwam mijn idee vandaan.

Lees verder

Nieuwe auto na 20 jaar

green-machine-1086320-mAl twintig jaar rijd ik met dezelfde auto. Het is een oude, Japanse stationwagen met een dieselmotor. Ik ben heel tevreden met de auto, dat is vanzelfsprekend. Met een slechte auto zou ik toch niet twintig jaar lang rijden. Het is echt betrouwbaar, ik heb met deze auto nooit problemen gehad.

Er was geen situatie dat ik mijn bestemming niet kon bereiken vanwege problemen met een panne. Nee, zulke situatie heb ik nooit ervaren. Bovendien was die auto altijd comfortabel en had altijd genoeg plaats. Ik reed met de auto met mijn heel gezin, hond en kofferbak vol met onze hebben en houden. Maar ik wil mijn auto verkopen. Lees verder