Categoriearchief: Onderwijs

Hoe moet ik een scriptie schrijven

old-brush-1389549-mOver enkele maanden moet ik mijn scriptie indienen. Het probleem is dat ik nog niet begonnen ben met het schrijven. Ik moet toevoegen dat ik nog niet aan het onderwerp heb gedacht. Daarom moet ik me echt haasten. Maar voor ik dat doe heb ik nog andere dingen die ik onmiddellijk moet regelen. Ik wil namelijk de muren in mijn woning verven.

Daarom zoek ik naar schilders in Antwerpen. Ik moet nu de prijzen van schilderwerken vergelijken. Het internet is het perfecte middel om dit te doen. Op internet zal ik dus de schilderwerken in Antwerpen nakijken. Maar nu moet ik aan de slag met mijn scriptie. Ik wil over de literatuur in de twintigste eeuw schrijven. Ik dacht dus om over het symbolisme te schrijven. Ik zal me vooral op de Nederlandse literatuur concentreren.

Lees verder

Kot of studentenhuis?

blank-notepad-5-1418127-mMiljoenen studenten hebben elk jaar een enorm dilemma – waarvoor te kiezen: het leven in een studentenhuis of misschien op kot? Beide opties hebben hun voor- en nadelen en beide lijken even interessant te zijn. Helaas kunnen we niet voor twee kiezen… Het leven op kot geeft ons een soort van onafhankelijkheid. We leven dan min of meer alleen, iedereen kan ons bezoeken en theoretisch niets is verboden.

Aan de andere kant gaat het leven op kot gepaard met veel nieuwe plichten die iets moeilijk voor jonge mensen kunnen blijken. Op kot hebben we toch niet met een onderhoudsbedrijf te maken, zoals het in studentenhuizen is. Niemand zal daar onze kamer schoonmaken of zich voor iets zorgen. Op kot moeten dus alles zelf of met kamergenoten doen. Hier bedoel zelfs kwesties zoals tuinonderhoud of zorgen voor het strooizout voor het huis. Lees verder