Hoe moet ik een scriptie schrijven

old-brush-1389549-mOver enkele maanden moet ik mijn scriptie indienen. Het probleem is dat ik nog niet begonnen ben met het schrijven. Ik moet toevoegen dat ik nog niet aan het onderwerp heb gedacht. Daarom moet ik me echt haasten. Maar voor ik dat doe heb ik nog andere dingen die ik onmiddellijk moet regelen. Ik wil namelijk de muren in mijn woning verven.

Daarom zoek ik naar schilders in Antwerpen. Ik moet nu de prijzen van schilderwerken vergelijken. Het internet is het perfecte middel om dit te doen. Op internet zal ik dus de schilderwerken in Antwerpen nakijken. Maar nu moet ik aan de slag met mijn scriptie. Ik wil over de literatuur in de twintigste eeuw schrijven. Ik dacht dus om over het symbolisme te schrijven. Ik zal me vooral op de Nederlandse literatuur concentreren.

Wat is het symbolisme? De naam zegt het al – het maakt gebruik van allerlei symbolen. Er zijn drie soorten symbolen die men in het werk kan gebruiken. Het gaat hier om de universele, culturele en individuele symbolen. De taak van de lezer is om die symbolen te lezen of zelfs te raden.

Een symbolist drukt niet zijn gevoelens uit, hij wil eerder het schone en de hogere werkelijkheid beschrijven. Hij gaat ervan uit dat er transcendente wereld achter de materiële wereld schuilt – er is hier sprake van het plutonisme. In zijn werk zorgt hij voor de taal. Er is hier sprake van de woordkunst die bij de Tachtigers van groot belang was.

Het taalgebruik speelt dus een cruciale rol voor een symbolist. Hij concentreert zich op het eigen ik, op het innerlijke. In het symbolisme is er dus geen beschrijving van het alledaagse. Een symbolist wil in contact komen met de hogere werkelijkheid. Daarvoor gebruikt hij vaak ambiguïteit, synesthesie, metaforen, metonymie en allerlei neologismen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *